Minimalistisk Magtopvisning

FOSSILS + JET BLACK
KANSAS CITY, ODENSE
21.10.16
Tekst og foto: NMAAR

Det var et noget slukøret fremmøde der mødte mig på Kansas City denne aften, det er aldrig sjovt at gå ind i en koncert sal og få den der western tumbleweed fornemmelse, rundt omkring i mørket stod enkelte siluetter og skulede i hjørnerne. Men det er også modigt at sætte et show op med to duo’er – henholdsvis trommer/guitar og trommer/bas, da det odenseanske publikum ikke ligefrem er kendt for deres vovemod når det kommer til alternativ musik.

Skramlet intenst
Jet Black
7

Jet Black var aftenens første levende billede og det tomme dansegulv til trods sparkede de deres show af med speederen i bund fra første sang. På trods af at bandet kun tæller guitar/sang og trommer fylder de godt ud i lydbilledet og de to herre mangler absolut ikke energi på scenen. Trommeslageren forlod flere gange scenen for at hoppe ned til publikum og piske en stemning op blandt publikum og under koncerten fik Jet Black hevet flere og flere folk (der løbende kom dumpende) op foran scenen så der tilsidst var en slags ”vi er alle i samme båd” stemning mellem bands og publikum der mundede ud i en ret god fest og virkelig underholdende koncert. Jet Blacks minimalistiske opskrift med distortede vokaler pakket ind i rumklang og skramlet guitar akkompagneret af buldrende tønder virker ret godt, for det meste. Sangene kan dog godt gå hen og blive lidt ensformige her og der men når bandet fokuserer på hook-riffs og omkvæd man kan synge med på sidder det lige i skabet.

Fossilt brænstof på bålet
Fossils
7

Fossils er et to-mands bas og trommer band og jeg må sgu indrømme jeg havde mine tvivl omkring hvad de nu kunne trække af så det gav mening, men jeg blev godt nok overbevist. Bandet formår at lave nogle ret alsidige og medrivende numre hvis man kan komme ud over at der ikke er vokal på, den rolle overtager bassen ret godt og jeg er virkelig overrasket over hvad man kan med bare en bas og en distortion pedal, på en gang bas og guitar og vokal – vildt. Der opstod også en kollegial reparté mellem trommeslageren og publikum, igen den der ”vi er alle i samme båd” stemning, som bare højnede oplevelsens kvalitet. Fossils mærkværdige og punkede instrumental rock er virkeligt spændende og noget der er værd at tjekke mere ud. De to bands sluttede koncerten af med en fælles jammer til publikums store begestring. De tonsede derudaf med buldrende trommer (x2) krydret med intens skramlet guitar og bas.. Plus vokal og det hele. Forresten var det befrinede fedt at se at bands der stadig kan lave en fest om der så er 5 eller 5000 mennesker til stede i salen, hatten af.
Sparsomt fremmøde til trods var det en spektakulær koncert. Lyden var god og øllene kolde, så hvad mere kan man forlange, plus at der til sidst på aftenen var dukket lidt flere mennesker op så det tilsidst ligende noget helt andet en udgangspunktet. Denne aften fik vi hele oplevelsen, tak for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *