NEWS

JORDEN RUNDT PÅ 80 METALBANDS. 1. SILENCE LIES FEAR – ASERBAJDSJAN

Comments

Silence Lies Fear fra Aserbajdsjan.

Af Stampe


Aserbajdsjan er en tidligere Sovjet-stat der ligger i den sydøstlige del af Kaukasus. Hoveddelen ligger i Asien, men en lille del ligger på europæisk side nord for Kaukasusbjergene. Landet grænser til Armenien, Georgien, Iran, Rusland, Tyrkiet og har også en kystlinje til det Kaspiske Hav.

Aserbajdsjan er en sekulær stat, og landet har været medlem af Europarådet siden 2001. Størstedelen af befolkningen er shiamuslimer og er af vestlig, tyrkisk afstamning, kendt som aserbajdsjanere. Landet nærmer sig formelt at være et demokrati, men har i øjeblikket et autoritært styre.

Hovedstaden er havnebyen Baku, og andre store byer er Gandja og Sumgait.

azeu

 

Silence Lies Fear blev dannet i 2008 og trommeslager Asim Rahimov har svaret på Metalizeds spørgsmål:

 

Præsenter jeres band og medlemmerne.

Vi er Silence Lies Fear og vi spiller moderne melodisk dødsmetal

Vores line-up er:

Elmar Asadullayev – vokal
Jakhangir Zeynalov – guitar
Samir Maksimov – guitar
Elnur Akhmedov- bas
Asim Rahimov – trommer

Hvordan opdagede i metal?

Vi plejede at lytte og dele bånd og cd’er med forskellige udenlandske rock og metalbands, så vi opdagede metal i vores skoledage.

Er metal accepteret i jeres land? Eller prøver folk, regeringen eller religion at bekæmpe jer?

Metal er faktisk accepteret i vores land, men de fleste folk her kan ikke forstå eller lytte til metalgenrerne. Desuden er der ingen support fra regeringen eller andre folk, til nogen som helst form for aktivitet i disse genrer.

Hvordan er metalscenen i jeres land? Er der mange bands, magasiner, fanzines, websider osv?

Her har vi ingen metalscene og intet såsom magasiner, butikker og så videre. Vi har heller ikke udstyr der egner sig til heavy metal shows.

Så hvordan får i så udstyr til live shows? Bruger i udstyr der ikke er egnet? Eller importerer i?

Ja vi bliver nødt til at bruge alt muligt uegnet udstyr. Vi kan ikke få fat i guitar forstærkere, kabinetter, pedalboards, lækre tommer og så videre.

Hvornår startede metal i jeres land?

Vi har ingen ide om det. Vi ved bare at vi startede i 2008 🙂

Hvilke subgenrer inden for metal er populære i jeres land?

Det må være pop-rock eller indie, fordi det er så let at lytte til.

Hvilket metalband er størst i jeres land?

Silence Lies Fear =)

Hvilke bands lytter i til? Og hvem inspirerede jer?

Wow, det er en kæmpe stor liste af bands fra hele verden. Vi kan prøve at nævne nogle af dem. For eksempel: Mors Principium Est, Light This City, Insomnium, In Flames, Between The Buried and Me, Deadlock, The Faceless, At The Gates, The Black Dahlia Murder, Dark Tranquillity, In Dread Response, All Shall Perish, Scar Symmetry, From Autumn To Ashes, Soilwork, Obscura, Beyond Creation, Persefone og så videre.

Føler i at i bringer lidt af jeres lands kultur ind i jeres musik?

Nej, men vi føler at vi skaber noget der er vores eget og unikt. Noget som vi ikke har hørt i andre metalbands.

Hvad baserer i jeres lyriske tema på?

På vores debutalbum The Storm Looing Ahead, var lyrikken baseret på følelser og indre kampe. Det kommende album Future: The Return, handler om den totale destruktion af menneskeheden, om at menneskerne bliver slavebundet af overjordisk intelligens og om jordens skaber der vender tilbage.

Hvordan opdager i nyt metalmusik?

Vi plejer at finde nyt musik på Facebook og Youtube.

Hvordan ser i metalscenen i jeres land udvikle sig i fremtiden.

Der er ingen fremtid.

Hvis der ikke er nogen fremtid for scenen i jeres land, hvorfor spiller i så metal? Tror i ikke at i kan få en betydning for scenen?

Som vi har sagt før så elsker vi metal og musik i det hele taget, det betyder alt for os. Det er bare en del af vores liv. Det spiller ingen rolle om vi øver i kælderen med rotter og insekter, eller om vi spiller på en eller anden kæmpe scene. Målet er det samme: At skabe musik og spille det.

Hvad er der i vente for jeres band i fremtiden?

Vi har netop nået vores første mål og Hr. Jacob Hansen har hjulpet os med det. Han skabte et fantastisk mix og en massiv varm lyd på vores kommende album, så næste mål, som alle andre metalbands, må være at optræde på store scener og til fede gigs.

Jeg vidste ikke at det var Jacob Hansen der har mixet jeres kommende album. Hvordan fik i forbindelse til ham, og hvad føler i at han har bidraget med i det endelige mix?

Når vi hører bands med et godt mix, har vi altid undersøgt hvem der har lavet den skørt tunge og høje lyd til dem. Så da vi var færdige med at skrive nyt materiale til Future: The Return, besluttede vi os for at lave alt så professionelt som muligt. Vi havde opdaget at Jacob Hansen laver fantastisk lyd for fantastiske bands og at han laver den lyd vi har brug for. Så vi fandt hans kontaktoplysninger og skrev til ham. Denne Store Mand svarede tilbage, og hjalp os med at få alt til at lyde fantastisk. Han tilføjede fede effekter, han lavede en varm og massiv lyd og han leverede et fantastisk stykke arbejde. Vi er virkelig taknemmelige for Hr. Jacob Hansen. Han er en stor lydmand og en perfekt person.

Er der nogle bands fra jeres land som i kan anbefale?

Nej. Der er ingen normale og aktive bands her.

Min research afslører at der er flere andre bands i jeres land der udgav musik i 2014. 

3,14..

http://www.metal-archives.com/bands/3%2C14…/98830

Возмездие

Er disse ikke hvad i vil kalde normale og aktive bands? Hvis nej, hvorfor ikke?

Nej. Vi kan ikke kalde disse bands normale og aktive. De første to bands startede meget tidligere, og har altid haft bedre udstyr og forhold (øvelokaler) end vores band, men indtil nu har de ikke gjort noget som helst seriøst med at skabe MUSIK!. Derudover kan du jo lytte til deres musik og danne dine egne meninger =) Det tredje har vi ikke engang hørt om.

Har i udgivet nogle albums? Hvis ja, hvor mange?

Ja, vi udgav vores første album The Storm Looming Ahead i 2012. Og det næste album, Future: The Return vil blive udgivet meget snart, så stay tuned  =)

Hvor kan vi høre eller købe jeres musik?

I kan høre det første album på vores officielle Facebook side, og det kan købes på vores officielle Bandcamp. Her er der links: