NEWS

HAMMERFALL HOLDT METALFEST I PUMPEN.

Comments

HAMMERFALL
PUMPEHUSET. KØBENHAVN
19.10.18
Af Ole Alvor
Foto: John-Son

Må indrømme jeg var nærmest i den syvende himmel da jeg traskede ned til toget for at vende snuden hjemad og sad nærmest og brummede ”Let The Hammer Fall” og havde svært ved at falde ned efter det brag af en koncert og en festlig fredag aften i venners selskab. Og ja Hammerfall nærmest jævnede den gamle bygning med deres velklingende metalhymner som blev drysset ud over et publikum som fra start var helt oppe og ringe. Bandet virkede total oplagte og på og hamrede numre som ”Riders Of The Storm” og Crimsom Thunder” afsted så man næsten mistede vejret i det glohede Pumpehus og godt der ikke var så langt til de kølende ølhaner. Sangeren Joachim Carns havde fuldstændig styr på tingene snakkede og sludrede med publikum som nærmest stod med åben mund og polypper en helt kanon frontmand som når han råbte yeahhhhhhhhhhhh var der dømt horn og knytnæver i luften over hele linjen. Og de to guitarister Oscar Dronjak og Pontus Norgren duellerede så den var en fryd og når de så nærmest spillede synkront så var der dømt alvor og deres riffs sad dælme lige i overskabet. Og nærmest som en selvfølge blev jo ”Let The Hammer Fall” banket afsted så nærmest selve tagkonstruktionen lettede uha uha det var alvor. Og Joacim fik også lige 3 point på min egen tavle da han nævnte at han som ung pojke og købte vinylskiver var den første ”Strong Arm Of The Law” med Saxon jo den faldt godt i jorden hos Moffe. Og ja man sgu tårer i sine små øjne da undertegnede og Martin Love Gun stod og fik medleyet bygget over ”Legacy Of Kings” blæst lige ind i kraniet og der blev jublet og skålet det var helt forrygende.Overordnet skal jeg mange år tilbage for at have oplevet noget lignende som denne fredag aften som hele vejen var en stor fest og ja nærmest et stort metalparty hvor kontakten mellem det veloplagte Hammerfall og de glade folk i salen var helt unik og da ”Hammer High” blev banket afsted var det med højt hævede næver og horn imod taget på Pumpen som sikkert stadig står og ryster i fundamentet.