NEWS

Forbrændingen kogte helt over på en aften med gloende metal på menuen

Comments

PYRAMAZE/DEFECTO
FORBRÆNDINGEN
1.09.18
Af: Ole Alvor

Denne aften skulle så blive min debut her på Forbrændingen i Albertslund og da fantastiske Defecto gik på for fuld hammer og gav den gas fra start havde man en fornemmelse at det ville blive en alvorlig aften. Og ganske rigtigt Defecto spiller med usvigelig sikkerhed og meget tæt med en god lige på og hårdt og fik det fra start langt ud over scenekanten og med Nicklas Sonne helt i front har man en frontmand som kan sit kram. Og deres meget i hvert fald i starten meget melodiske numre som ”Savage”, ”Nemesis” og ”Sovereign” er utrolig unikke og smukke og glider ned som en kat lapper fløde i sig og hvor jeg bedst kan lide Nicklas stemme hvor der bliver sunget rent og imponerende som Nicklas og Defectos anden guitarist Frederik Møller går i spænd når de går amok på deres seksstrengede. Lyden sad lige skabet en nærmest kompakt og svulstig væg af lyd og er tilpasset til Defectos unikke lyd, men det jeg vil påpege i den lidt negative retning er de sange hvor det nærmest går helt amok og Hr Sonne brøler og nærmest growler har altid haft svært ved det i min lille verden af metal, og fortrækker helt sikkert når Nicklas synger med normal stemme for han har en helt kanon stemme. Og ja så over det jeg havde glædet mig helt vildt til siden da Heavy Metal.dk lagde op at selveste Pyramaze ville aflægge Forbrændingen et besøg et rigtigt godt kup da bandet sjældent giver koncerter. Efter hvad jeg kan huske så jeg dem sidst i 2006, men tiden går ak ja og så står de her og går stille og roligt i gang med ”A World Divided” fra deres nyeste album Contingent og uha uha allerede der lovede det godt meget smukt nummer at lægge ud med. Og faktisk gik det der fra slag i slag med geniale numre som ”Genetic Process”, ”Dicples Of The Sun” og ”Battle Of Paridas” fra det geniale album Disciples Of The Sun og man stod faktisk helt fastnaglet til betongulvet og man svævede faktisk på en lille hvid sky. Synes også det der gør musikken ret unik er brugen af Johan Weingartens keyboard som ligger og svæver hen over hele lydbilledet og giver det et helt specielt twist og en højere dimension. I det hele taget spiller Pyramaze helt unikt og smukt med god tyngde og sangeren Terje Harøy er en ganske kanon sanger havde dog lidt svært at ramme de helt høje toner helt rent. Da Pyramaze har haft lidt gennemtræk i rækkerne havde man lige inviteret et par tidligere medlemmer med på et par numre et ret fedt træk og mener at kunne genkende Michael Kammeyer på guitar og Niels Kvist på bas og det svingede helt vildt. Og da man gik i gang med ”Caramon`s Poem” fra albummet Immortal var jeg helt solgt og der viste Morten Gade Sørensen sin kunnen som gør man kan se at det er ren alvor på trommerne for i mine øjne er Morten helt unik og dygtig respekt herfra. Hen ad mod slutningen fik vi også det smukke ”Symphony Of Tears” fra nyeste udspil Contingent og det viste bandets høje musikalske formåen og sammenspil som gør at Pyramaze er helt i deres egen liga og er og bliver et kongeband.
Alt i alt en aften som ikke kunne gøres bedre og et rigtig godt arrangement som Heavy Metal.dk havde fået stablet på benene denne aften og mere af den slags ville være fedt.