NEWS

‘A LIFE TO DIE FOR EVENING’ MED ROYAL HUNT

Comments

ROYAL HUNT
BETA, KØBENHAVN
30.08.2018

Royal anmelder: Stephen Rocky Skriver
Hoffotograf: John-son

Royal rock respekt til Danmarks ukronede prog. metal neo-klassiske konger i Royal Hunt som på en regnfuld torsdag aften på Amager, spillede det lille koncertsted Beta varmt som i en sauna. Selvom der var lavt til loftet på spillestedet, så blev der højt til taget, når man er i godt musikalsk selskab med Royal Hunts larger-than-life sange og overskud af spilleglæde.

Kapelmester og royal maestro André Andersen havde til trods for den lille scene opstillet det meste af sin keyboard-kravlegård med fem keys på sin plads i højre side af scenen. Man må jo ikke gå ned på udstyr og sangene skal jo leveres, som var Royal Hunt på et af de gamle historiske kongelige teatre med balkon og 3500 fans i Rusland. Og det gjorde de. Selvom alt synes for småt denne aften til så stor musik. Bagtæppet var en lille vægversion af det nye pladecover til albummet Cast In Stone. Lysshowet var én beskeden række under loftet, og eftersom loftet var lavt, var projektør rækken så langt nede, at den kunne ramme André i hovedet lige over det bagerste klaver. Royal Hunt fortjener royale rammer. For eksempel Store Vega med større scene, balkon, LED bagskærm og ordentligt lysshow.

Heldigvis er medlemmerne i Royal Hunt musikere med charme, spilleglæde og en larger-than-life følelse og lod sig ikke kyse af de for små omgivelser til koncerten, bare deres fans var der og de kunne spille den symfoniske prog. metal, som de udviklet gennem snart 30 på 14 studiealbums. De tro Royal fans var mødt op denne aften, deriblandt sikkert også guitaristen Jonas Larsens mor, som han tidligere på året havde lovet, at de nok skulle komme og spille i Danmark. Tak for det ’mor’, at Royal Hunt kom til Danmark og spillede for os.

Sætlisten til Cast In Stone turen, bestod af 14 sange, hvoraf tre var plukket fra det nye album, som allerede har flere klassiske Royal Hunt sange på. Der blev lagt hårdt ud med ”Last Goodbye”, ”Million Ways To Die” og ”Wasted Time”. Både gammelt og nyt blandet og det fungerede godt gennem koncerten, da stilen på det nye album har rødder tilbage til 90’ernes store kompositioner. Royal Hunt er teknisk dygtige musikere, der får den progressive symfoniske rock til at lyde fedt på en let spiselig måde. Det er som altid en fornøjelse at både høre og se de engagerede bandmedlemmer spille deres instrumenter. André er fyrtårnet med det cool overblik. Fra sine keyboards er han med på korsang og sjove indfald undervejs. Jonas Larsen på guitar hyggede sig i sit hjørne, hvor han på afslappet vis, mestrer sin hvide Fender stratocaster som en ung inkarnation af Malmsteen møder Blackmore. Også den svenske bassist Andreas Passmark, deltog på lige fod med guitaristen med sine fede basgange og korsang, som er en vigtig del af helheden i sangene. På trommer havde Royal Hunt en stand-in, der hed Fredrik i stedet for Andreas Johansson, der var forhindret i den del af turen. Og jeg skal da love for at Fredrik, både kunne slå hårdt og præcist i de til tider svære og unikke sang arrangementer, som man skal kende i alle detaljer. Det fik Fredrik cool hamret på plads. Forrest blev det hele serveret på et sølvfad af den altid sprudlende og karismatiske forsanger DC Cooper, der sendte bølger af charme, jokes og lækker sang ud over publikum med sin rene stærke stemme, masser af skrig og ekko. Fedt.

Det må være svært at vælge sange til sætlisten, for bagkataloget har mange store prog. klassikere at byde på. Blandt dem, fik vi stærke numre som ”Tearing Down the World”, ”Half Past Loneliness” og syng med hittet ”Cold City Lights” samt de spændende sange med eftertænksomme budskaber i ”Message to God” og ”A Life to Die For”. Hunt havde spillet Beta mega varmt og for min skyld kunne de godt have fortsat til midnat, men tidligt næste morgen skulle det royale rock selskab rejse til Rumænien, hvor de var et af hovednavnene fredag aften på Posada Rock Festival. Inden den rejse fik vi et par ekstranumre med åbningssangen fra Cast In Stone pladen ”Fistful of Misery” og den flotte afslutter ”Epilogue” med fed guitarlir fra Jonas.

Tak for en royal rock aften til André og hans Hunt’ere. Next time Royal Arena – Cast in Rock!

Epilog
Jeg skriver det gerne igen og igen… for det er en skam, at ikke flere danske rock fans møder op til Royal Hunts flotte live koncerter. Vi har med et internationalt storsælgende kvalitetsrockband at gøre. Du kan jo starte med at tjekke live dvd’en Royal Hunt 2016 eller dykke ned i bagkatalogets mange dragende rocksymfonier.

Royal Hunt
André Andersen – mange keyboards
DC Cooper – sang og jokes
Andreas Passmark – bas
Jonas Larsen – guitar
Fredrik – trommer (stand in for Andreas HABO Johansson)

Royal Hunt – Cast In Stone sætliste
Last Goodbye
A Million Ways to Die
Wasted Time
Tearing Down the World
Hard Rain’s Coming
Half Past Loneliness
The Last Soul Alive
Until the Day
Cold City Lights
Martial Arts
Message to God
A Life to Die For
****
Fistful of Misery
Epilogue