NEWS

Nordic Noise med masser af kvalitet

Comments

NORDIC NOISE FESTIVAL 2018
H9 Halmtorvet 9
11-12.05.18

Af Mikkel-Laurs
Foto: Pernille Juhl/Mikkel-Laurs

 

Så gik sjette udgave af Nordic Noise i gang anno 2018, med 12 bands på plakaten over 2 dage, Metalized manglede fotograf til begge dage, men fik heldigvis hjælp af Pernille Juhl til 1. dag og stor tak for hjælpen fra Metalized J Jeg fik snappet nogle billeder på 2. dagen med min smartphone. Nordic Noise havde sørget godt for sin festivaldeltagere begge dage med hyggelig omgivelser på H9 med en gård, hvor man kunne sidde og slappe af plus masser af god øl og sprut og rigtig go mad, samt en fed merchandisebod, hvor man kunne købe sig fattig i god merchandise og støtte de bands som spillede på festivallen, samt man havde lavet en Meet’n’Greet merchandiseboden, hvor man kunne få autografer på sine albums, eller hvad man nu ville have skrevet på, fra de respektive bands. På Nordic Noise spillede 12 bands, hvor jeg især havde set frem til Transport League. 1. dag spillede følgende bands Annominus, Tainted Lady, Manticora, Iron Angel, Blitzkrieg og Scorpions Tribute, hvor jeg kendte 2 bands Tainted Lady og Manticora. På 2. dag spillede følgende bands Pectora, Transport League, Junkyard Drive, Portrait, Dream Evil og Maiden Ålborg. Blandt disse bands var en af mine absolutte favoritbands Transport League, deriblandt kender jeg Junkyard Drive og Dream Evil.

 

Fredag 11.05.18

ANNOMINUS

Annominus fra Odense, var det første band der gik på og satte Nordic Noise i gang, jeg kendte dem ikke på forhånd, deres stil er inspireret fra 00’erne, samt de så selv har lagt deres eget præg på musikken. Der er noget new wave metal over deres musik. Annominus har eksisteret siden 2009 og har allerede udgivet et debutalbum i 2013 udkommer med deres andet album en gang i sommer, samt de har været support for både Amorphis og Black Label Society. Annominus er et band der ligger hos Mighty Music.

TAINTED LADY

Andet band gik på, som var Tainted Lady og som kommer fra Kolding, de lagde ud med gang 70’er inspireret retro rock a la Led Zeppelin, Deep Purple og The Beatles, som bandet goså er inspireret af og mindede om bands som Wolfmother, Rival Sons og en stemme der til tider kunne minde lidt om Daniel Gildenlöw fra Pain of Salvation. Havde set bandet engang på High Voltage, men lagde ikke så meget mærke til deres stil, men det er jeg glad for nu, for kan godt lide retrorock a la Led Zeppelin og Deep Purple og der blev også købt et album med bandet, som er deres debut og fik signeret albummet. Tainted Lady er et band der ligger hos Mighty Music og de er et band som også har været support for bands som Deep Purple, Pretty Maids og Electric Guitars og forsangeren blev hevet op på scenen til en Steel Panther koncert her hjemme og sunget, som udløste en backing vocal på Steel Panthers seneste album, det må man sige er stort.

MANTICORA

Så gik Manticora på fra København og så var der dømt tungt power metal og Lars Larsen (Ikke ham fra Jysk sengetøjslager) var på fra start til slut, han er en energi bombe og bandet bakkede op med musikken, der var knald på fra start til slut og der blev spillet fra tidligere albums og sluttede af med et spritnyt nummer fra deres kommende album, hvor man kunne høre at man havde smidt mere tungt på, så vi fik lidt power death metal, det skal nok blive spændende at høre, når det kommer ud.

IRON ANGEL

Så blev kl. 21 og nu var det tid til noget virkelig old-school speed metal fra Tyskland og dette var Iron Angel fra Hamburg, som har eksisteret siden 1980, så i den forstand blev det VIRKELIG old-school. Iron Angel har været blandt pionere til at grundlægge den tyske metal scene indenfor tysk power og speed metal sammen med Helloween og Accept, da der den gang ikke var mange tyske heavy bands. Iron Angel begyndte at hente sin inspiration fra Judas Priest, da de begyndte i start 80’erne og deres første navn var Metal Gods som er et nummer fra Judas Priests album British Steel fra 1980. Iron Angel gav den virkelig gas fra start af med bundsolid tysk power speed metal, som i mine ører mindede om Accept sjovt nok, samt at forsangeren Dirk Schröder mindede på en måde om Udo Dirkschneider. Det er første gang jeg stifter bekendtskab med Iron Angel, så det var fedt at se et ægte old-school band, dog er det kun Dirk der oprindelig er tilbage i bandet.

BLITZKRIEG

Nu var det tid til endnu en gang old-school metal, denne gang fra Uk, Leicester, nemlig Blitzkrieg, som også begyndte i 1980, dog næsten et år yngre end Iron Angel og er under betegnelsen NWOBHM, her er der også kun et originalt medlem tilbage i bandet, som er forsangeren Brian Ross, dog har bandet været splittet op før og Brian Ross, har spillet i 2 andre bands, såsom Satan og Avengers, men er så blevet gendannet og har for nyligt udgivet et nyt album ”Judge Not” Metallica har blandt andet lavet et cover af Blitzkrieg, som hedder Blitzkrieg. Endnu et band jeg ikke kender særlig meget, men man bliver klogere på sin viden om nyt/gammel musik og metallens historie. Blitzkrieg spillede en god gang old-school heavy metal og man kunne godt se at Brian Ross er blevet en ældre herre, men energien er ikke væk og var også på og havde publikummet med sig.

SCORPIONS TRIBUTE

Sidst på plakaten fredag nat var Scorpions tribute, som siger sig selv at spille Scorpion, dette band fik jeg ikke set, men ved at nogle er glade for at høre tribute bands og har sikkert givet den gas.

 

Lørdag 12.05.18

PECTORA

Det blev lørdag og første band på scenen var Pectora fra København og Roskilde og de leverede en gang heavy metal, her fandt jeg ud af at Søren Weiss som arbejder for Mighty Music/Target og manden bag metalsiden Blastbeast.dk, hvor jeg kender ham fra. Pectora er et band som har eksisteret siden 2011 og har spillede support for nogle store metal bands som Flotsam and Jetsam, Jason Newsteds gamle band, samt Artillery, Bullet, RAM og Iron Fire. Det jeg fik hørt lød godt og der var gang i dem, de nød at fyre den af, igen et nyt band for mit vedkommende at lytte til, er altid godt at opdage nye bands.

TRANSPORT LEAGUE

Så kom bandet jeg og min bedre halvdel havde ventet på, som var vores højdepunkt, nemlig svenske Transport League fra Gøteborg, her kunne jeg ikke få armene ned og har ikke kunnet siden de blev offentliggjort som nogle af de første bands. K

æmpe tak til Michael Andersen for at booke dem og så folk kunne lære dette band at kende, som har eksisteret siden 1995 og udgivet 7 albums, plus at forsangeren Tony har udgivet et hav af andre albums bl.a. 2 albums under B-Thong, som Ralf fra Mustasch overtog, udgav en 3. plade under B-Thong. Efter B-Thong blev Transport League dannet, hvilke havde en lang pause, hvor Tony dannede M.A.N, Icon in Me, plus han også blev hentet ind som tourforsanger for Mnemic for en periode. I 2013 gendannede Tony Transport League, samt han fornylig lavede et doom band ved navn Outshine, manden har mange jern i ilden og når man har været med i så meget, så har man da også lige 2 tribute bands i Glanzig som er Danzig samt Vulgar Dsiplay of Pantera. Første gang jeg så Transport League, var i 2002 på Aalborg metal festival, hvor jeg straks var solgt, senere så jeg Glanzig på The Rock og for 2 år siden så jeg Transport League igen for 2. gang og nu 3. gang på Nordic Noise, håber dette band for en chance for at spille på Copenhell evt. til næste år. Transport League fik sat godt gang i koncerten og adskillige blandt publikummet blev ret begejstret for bandet. Sætlisten for bandet var et mix af de seneste 3 album og et enkelt fra Superevil som er fra 97, vil dog lidt havde ønsket de havde valgt en klassiker mere fra 95 og/eller 97 evt. Cosmical Satanical fra deres første album og Bolivian dog fra samme album, men ved også de ikke havde så meget tid igen og man nok fokusere mere på nyere materiale, man skal nok lære deres ældre materiale, når man dykker ned i de andre album. Men de lagde ud med Swing Satanic Swing fra Boogie from Hell og i min øjne, er der ingen dårlige numre med Transport League fra nogle af deres album, de spiller bare så fucking fedt og de fleste rock og metalhoveder kan snildt være med. Men får Transport League et gig på Copenhell, så skal man sikkert også høre numre fra deres tidligere plader. Jeg har bare at sige at hvis man ikke har hørt eller set dette band, er de så meget værd at tjekke ud. \m/

JUNKYARD DRIVE

Så blev det danske Junkyard Drive fra Roskilde tur til at fyre en god gang cock rock’n’roll af for publikummet og det gjorde de også godt, bandet er gået hen også blevet populært band, som har eksisteret siden 2016 og udgav sidste år deres debut plade Sin and Tonic, hvor de hurtig blev meget populære for deres sang Geordie, som er en gammel folkesang fra 1601 cirka og som man også kender fra Gasolin under titlen ”Langebro” lidt lige som ”Wild Rover” eller ”Whiskey in the Jar” som Thin Lizzy og Metallica har lavet cover af. Junkyard Drives version af Geordie, er blev spillet rigtig meget i radioen på MyRock, Nova og P4 og har placeret sig godt på hitlister herhjemme. Bandet har også været rundt i verden at spille, bl.a. i USA og nu i år skal de også spille på Sweden Rock, man er begyndt at en del danske rockbands som klare sig godt i udlandet, håber der er flere danske bands som får en masse succes uden for Dk. Junkyard Drive gav en rigtig god koncert.

PORTRAIT

Så blev det svenske Portrait som gav en gang heavy metal med en vokal, som jeg tror selveste King Diamond ville godkende. Portrait har eksisteret siden 2006 og der har været en del udskiftninger, men sådan er det med mange bands, der er få som virkelig holder ud, hvis de har spillet rigtig mange år sammen. Bandet har 4 fulde udgivelser bag sig, så der var rigeligt af numre at vælge fra. Portrait er et band som er nyt for mig, har dog været faldet over dem i en reklame for dem via Metalized bladet og nettet, men har ikke rigtig fået tjekket dem ud inden de spillede, men nogen gange er det også sjovt at blive overrasket uden at vide særlig meget om et band. Men for det meste vil man helst gerne lige lytte en gang, det er altid godt at lære nye bands at kende. Men Portrait gav en god gang heavy tråd.

DREAM EVIL

Endnu en gang svensk heavy power metal fra Gøteborg fandt frem til scenen og dem var der også en del som havde ventet på inklusiv undertegnet. Dream Evil har været til siden 1999 og har 6 album i bagagen, jeg lærte dem at kende fra deres plade ”Book of Heavy Metal” hvor af deres hit med samme titel er fra og som har været et favorit nummer siden og dette nummer fik man også, samt en masse andre hit som f.eks. ”Dream Evil” fra albummet der udkom sidste år, man kunne mærke at publikummet virkelig var på og tændt.

MAIDEN AALBORG

Sidste band på plakaten for lørdag og slutningen på Nordic Noise 2018 var Maiden Aalborg, som fyrede den af med en masse Iron Maiden klassisker og til det har de Mikkel Sandager fra tidligere Mercenary og hans bror på trommer, som også spillede i Mercenary og Kasper Molin på bas, som jeg kender fra Livescenen. Tror ikke bandet behøver mere introduktion, da stort set alle ved hvem Iron Maiden er. Iron Maiden kan få alle i stemning, så en god afslutning på Nordic Noise, glæder mig til at se hvad Michael Andersen hiver op af hatten til næste Nordic Noise 2019, jeg vil ihvertifald gerne sige mange tak for en masse fed tråd og for holdet der stod bag til at få festivallen til at køre godt, ses forhåbentlig næste år. \m/