NEWS

KAFFE, BASS(E) OG BLANDET ROCK

Comments

MARCO MENDOZA + BLENDED BREW
HALMTORVET 9, KØBENHAVN
24.02.2018

Tekst og foto: Stephen Rocky Skriver

Det var lørdag aften og verdensbassisten Marco Mendoza (bedst kendt for sin tidligere medvirken hos bl.a. Whitesnake, Ted Nugent, Thin Lizzy og for tiden The Dead Dasies) gæstede København med sin lille intime rock trio. Anledningen var udgivelsen af sit nye solo album Viva La Rock, der er en hyldest til rockmusikken. Pladen er spækket med fede hard rock sange og indspillet i København for et halvt års tid siden sammen med guitarist Søren Andersen. Læs interview og pladeanmeldelse med Marco Mendoza i det nye Metalized #114, som du kan købe i kiosken.

MARCO MENDOZA KARMA

Marco Mendoza nyder at spille bas og det er han suveræn til. Han synger også godt og kan mestre de høje skrig og den heavie rock stemme. Så omdrejningspunktet denne aften var Marcos lækre 5-strengede bas og hans gode karma, som hans sendte ud over den halvfyldte sal i rigelige mængder. Med sig i sin trio havde Marco taget Kyle Hughes med på trommer fra Bumblefoot. En ung talentfuld, hårdtslående og energisk trommeslager. På guitar Michael McCrystal fra Tygers Of Pan Tang. Det tegnede jo i sig selv til at kunne blive en heavy forestilling. Jeg håbede derfor meget på, at sætlisten denne aften vil være en god portion af de hårde rock sange fra det nye stærke soloalbum plus et par hits fra Marcos tid i andre bands som fx Thin Lizzy og Ted Nugent. Men der lå ingen sætliste på scenen, så hvad betød det mon?

Det hele var meget lavpraktisk og enkelt. Ja, vel nærmest oversat til dansk ’hyggeligt’. På scenen stod et mindre trommesæt bestående af stortromme, lilletromme og to tam-tam’er, plus tre-fire bækkener. En guitarforstærker og en basforstærker. Guitaristen Mickey gik på scenen med sin guitartaske over skulderen. Lavede et kort lydtjek med sin hvide Fender Stratocaster. Imens kom trommeslageren Kyle ind og tjekkede at stol og trommer stod rigtigt. Forinden havde danske Blended Brew nemlig lånt trommesættet til at varme folket op. Så var de klar og begyndte så småt at jamme lidt. Ind kom Marco gående gennem publikum med sin bas over skulderen og en kop kaffe i hånden. Op på scenen. Drikker en slurk af sin kaffe og sætter koppen på forstærkeren. Så i gang med at jamme en bas intro sammen med drengene på scenen. Nu var instrumenterne varmet op.

Marco sagde hej og velkommen. Fortalte med sin varme stemme, at han var glad for at være i Danmark igen og spille for os. Uden publikum og jer fans, var vi intet, forklarede Marco og proklamerede, at aftenen var en hyldest til musikken, livet, rock and roll, fred og kærlighed. Det blev understreget med titelsangen fra det nye album ”Viva La Rock”, der bragede ud i lokalet. Festen var i gang. Det tegnede godt. Det var tight spillet og lyden var høj. Men jeg skal da indrømme, at selvom Mickey er en god heavy guitarist, så havde jeg håbet på, at det var Søren Andersen, der havde stået på scenen og trykket den af. Den danske guitarist og producer Søren Andersen (fra Electric Guitars), er netop ham, der har været vigtig sparringspartner, medspiller og

guitarist på Viva La Rock pladen sammen med Marco Mendoza og tilføjet det nye album en varm glød af ægte 70’er heavy rock sjæl. Mickeys guitarlyd lød ikke nær så sprød og varm som Sørens ’Gary Moore Les Paul guitarmodel’, der kan høres på det nye soloalbum.

Som koncerten med Marco Mendoza skred frem, blev det mere og mere eksperimenterende med både jazz, funk, groovy, rock, heavy og blues toner. Marco mestrer alle genrer. Jeg måtte undervejs opgive at notere sætlisten, da der var flere sange imellem, jeg ikke havde hørt før eller også blev de jammet live på scenen sammen med Marco, som i den grad hyggede sig med at spille sine sange og lege med musikken, som var det modellervoks i forskellige farver. Jeg noterede mig et par sange, der rockede fedt ”Let The Sun Shine”, ”Hey Baby” (Ted Nugent sang) samt en tonse heavy blues ”Hole In My Pocket”, der fik væggene i det lille spillested til at ryste godt. Undervejs kom et fremragende trommesolo break, hvor Kyle på utrolig vis fik det lille ’cafe trommesæt’ til at lyde, som var det dobbelt så stort og fyldigt, imens flagrede hans lange 70’er frisure rundt. Cool. Mikey fik spillet sin guitar mere varm og høvlede nogle fede soloer af. Men der var ingen tvivl om, at det var Mendozas aften. Basspillet var lækkert og varmt. Ikke bare de to øverste strenge. Der blev spillet med alle fem fingre på alle fem strenge i lækre basgange, imens sang og lavede Marco lyde til sit basspil, så det blev tostemmigt bas/stemme lyde med ekko. En opvisning i velsmagende basspil ’right-in-your-face’ for Marco var til stede sammen med sit publikum. Dog brugte Marco unødig meget tid på at snakke imellem sangene i stedet for at spille nogle flere rock sange fra Viva La Rock albummet. Marco Mendoza havde sit lille rock band i sin hule hånd, som han blot med få håndtegn kunne få til at jamme sangene ud i nye afkroge. Direkte live på scenen. Her og nu. Rocken kom tilbage for fuld energi i slutningen med et par Thin Lizzy træffere ”Chinatown” og ”Jailbreak”.

Koncerten på det lille intime spillested Halmtorvet 9, gjorde oplevelsen intens og nærværende, for normalt spiller Marco Mendoza bas hos The Dead Dasises på store koncertsteder, som du kan opleve senere på foråret, når de besøger Pumpehuset den 24. april 2018.

BLENDED BREW STARTEDE FESTEN

Supporten stod det danske rockband Blended Brew for. Fem glade musikere fra landet, der siden 2009 har spillet sig op til et festligt hard rock band med egne sange. Blended Brew vil og kan og tør spille rock som en flok frygtløse cowboys, der er ’coming to town’. De indtog scenen fra første riffs med deres velkomponerede rock, som de erfarent fyrede af, som var det en af deres mange udenlandske koncerter gennem årene. Blended Brew spillede publikum varme med deres uforfalskede ’spark-i-røven’ rock, der har hjertet tilbage i 70’er rockens tåger med både orgel, blues mundharpe og masser af guitar serveret i en forfriskende udgave.

Der var fest og fadølsstemning fra de første sange ”Stepping” og ”Heads Up”, men de havde vist også inviteret familie og venner med på spillestedet, kunne man se på de loyale supportere i Blended Brew T-shirts, der både mønstrede ældre og unge mennesker på de forreste rækker.

Blended Brew kickstartede den tre uger lange europatur sammen med Marco Mendoza. Det skal nok bane vejen for det danske rock bands Blandede Bryg, når de indtager både Tjekkiet, Rumænien, Slovakiet, Ungarn, Polen og Tyskland indtil midten af marts måned.

Der er kun et at sige: Viva La Rock (længe leve rocken).