NEWS

Rock ’N’ Roll i den gode sags tjeneste

Comments

A ROCK ’N’ ROLL CHARITY
SALEN, RENTEMESTERVEJ, KØBENHAVN NV
18.11.2017
Tekst og foto: Thomas Thomsen

”Det kan godt ske, at de ikke fanger så mange fisk i Esbjerg længere, men de kan producere rockbands i en mængde, der minder om de store tider på vestkysten”. Noget i den stil lød det fra konferencier Ole Hansen, da han introducerede Black Oak County som aftenens første band på scenen.

Hvis du tænker, at dette arrangement, var lige så opløftende, som at se på albumcoveret til ”De Fire Årstider i Nordvest” udgivet af Red Warszawa, så er du lidt på afveje.

På den ene side var Børnecancerfonden i fokus. På den anden side var det noget af det mest talentfulde rock ’n’ roll på den danske scene, der var på plakaten.

Men nogle gange skal man også rette fokus på det, som ikke er synligt på reklamesøjlen. For bag reklamesøjlen var frivilligheden og særligt de gode intentioner i højsædet. For uden de frivillige hjælpere, og i særdeleshed de ideskabende personer, havde der sikkert ikke været mulighed for at sætte dette rockende velgørenhedsarrangement i søen.

Music-Matters er navnet. En nonprofit organisation, hvis formål det er, at arrangere, afvikle og afholde musikevents og via disse indsamle penge til donation til udvalgte velgørende formål.

Music-Matters er en nystiftet organisation, som debuterede med første arrangement sidste lørdag i “Salen” på biblioteket i Nordvestkvarteret.

Der var plads til 350 mennesker, men desværre havde langt fra det antal, fundet vej. Men dem der havde, fik både kvalitetsmusik i ørene og mulighed for lidt godt til ganen. All in the name of rock ’n’ roll og charity.

Black Oak County indledte som sagt aften musikalske indslag. Om det var fiskerikontrollen, der var på spil og satte en fælde op for vestjyderne vides ikke. Men efter første nummer var der knas med guitarlyden, som var lige så fraværende som sofavælgernes kryds på stemmesedlerne tirsdag aften.

Men hvor man – med djævelske hensigter – kunne tro, at den enes død, var den andens brød, forholdte sig langt fra sådan.

Bandmedlemmer fra de øvrige bands kom ilende til scenen og bistod med en hjælpende hånd, så de kunne få showet op at stå igen, alt i mens de øvrige spillede videre.

Se nu sidder du sikkert og forventer en detaljeret gennemgang af de forskellige bands optræden. Hvordan de spillede. Om det var godt. Om det var skidt. Hvor de eventuelt faldt igennem. Og endelig hvor de peakede undervejs.

Men det får I ikke.

For lige i denne forbindelse synes jeg den gode sags tjeneste skal være i højsædet. For det var også det, de optrædende bands havde. Foruden Black Oak County var det Franklin Zoo, Lucer og Blended Brew der stillede op – og det ganske gratis.

Se hvem vil gøre det, når man tænker på, hvor mange penge der er i dansk rockmusik. At komme ud på landevejen, er jo deres levebrød. Det levebrød de – for en stund – gav afkald på. Dette kalder på respekt og applaus.

Og applaus fortjente de enkelte bands også for deres optrædener.

Det var kraftfuldt, energisk, medrivende, tungt, melankolsk, aggressivt, passioneret, hypnotiserende og vanedannende.

Vi blev trukket gennem det mørke univers, over de lyse momenter, til de ungdommelige og festlige følelser.

Hidsigt guitarspil, vridende tangenter, hårdtslående trommer og bas der støttede godt op om det hele. Og vokaler der løftede det hele det sidste stykke op.

Det var saftigt, kraftigt og samtidig elegant. Rockende på den fede måde og med lyst til mere. Og det hele vejen igennem. Musikalsk håndværk med hjertet på rette sted.

Se, nu håber jeg ikke, at det er sidste gang Music-Mattes, kommer til at stå bag sådan et arrangement. Og hvorfor skulle det også gå på den måde.

Planen er, at Music-Matters vil afholde årlige eller halvårlige events af forskellig karakter/identitet og med forskellige modtagere af donationerne. Fælles for alle arrangementerne er, at de har hold i non profittens tegn, og at det altid vil være i organisationens interesse at skabe et så stort overskud som muligt til donation.

Organisationen er skabt og drevet af John Andersen, der har stor erfaring som bandmanager, og Stine Weller der er med i Riot Concerts som chefafvikler.

“For Those About We Rock – We Salute You”.

Dette kunne meget passende være de målrettet organisationen bag Music-Matters, Black Oak County, Franklin Zoo, Lucer og Blended Brew – samt ikke mindst alle de frivillige. Og naturligvis de publikummer der mødte op, og lod sig forføre af DANSK rock ’n’ roll, når det er bedst.

Det spillede de:

Black Oak County
Someone Else
Laughing With The Crows
The Bogeyman
Nothing To Say
Save Me
Mad Dog
Never Cared
Enough On My Plate

Franklin Zoo
Burning Man
Overflown
Fail Again, Fail Better
Noone’s Slave
Cold
Rusty Cage (Chris Cornell cover)
Left For Dead
It’s Not Me

Lucer
Bring Me Good News
Too Late
Something Original
Shooting Star
I Heard The Music
Call It A Day
Midnight Sun
Working In The Moonshine
Party Like A Rockstar

Blended Brew
Stepping On The Sun
Open Ocean
Reverberates
Psycho Echo
If The Streets Could Talk
More Wants More
Attention
Man In The Red
Wrong Hand
Free The Passion