NEWS

Defecto beviste deres suverænitet i Ringsted

Comments

DEFECTO + WASTED
METROMUSIK, RINGSTED
18.11.17
Tekst og foto af Marcus Mørkedal

Det beskedne spillested MetroMusik i Ringsted lagde hus til en af de måske bedste koncerter i 2017. Koncerten i lørdags var bevis på, at man ikke behøver flere tusinde skrålende metalhoveder og verdenskendte bands med flere millioner plader solgt, for at få en fantastisk koncertoplevelse. Ikke nok med, at begge bands er nogle af de fedeste på den danske metalscene, så var der også et spektakulært scenelys og et spritnyt anlæg, der for alvor fik Ringsted til at lyde bedre, end byen nogensinde har gjort før.

WASTED
Danmarks royale oldschool metalband slog som bekendt hovederne sammen få år tilbage, og begyndte deres horror løjer igen. Selvom de ikke har udgivet noget nyt materiale siden, så har de stadigvæk spillet en del shows og også tourneret Danmark rundt. Nu var det Ringsteds tur.
Undertegnede ankom omkring en halv time efter dørene slog op, og en halv time før Wasted skulle indtage scenen. Der var kolde fadøl og godt selskab, så tiden gik hurtigt, og inden længe var det tid. Klokken havde slået 21, ventetidsmusikken slukkede, det mørkerøde scenelys tændte, og inden længe var Wasted i fuld gang med åbningsnummeret ”Halloween”. Der gik desværre ikke længe, før noget gik galt. Der var problemer med guitarist Thomas Olsens guitar, og teknikere var lynhurtigt på sagen. Det var først efter koncerten, at man fik af vide hvad der var galt, men Wasted måtte spille den første halvdel af deres show med kun én guitar. Det skulle ikke slå dem ud, og selvom der måtte flyttes lidt rundt på setlisten, så spillede de stadigvæk et brag af en koncert, selv med tekniske fejl. Det er altid en fornøjelse, når bands kan komme efter en teknisk fejl som Wasted gjorde i lørdags, og selvom størstedelen af publikum var trofaste Defecto fans, så var der stadigvæk medsang på numre som ”Ought to Be Bad”, ”Evil” og ”The King”, og hverken jeg eller resten af publikum sad fast i den tekniske fejl, og den var hurtigt glemt efter den blev løst. Wasted er et af de bands, man bare ikke må gå glip af.

SÆTLISTE:
HALLOWEEN
DEMONS RE-CALLING
AGE OF POWER
THE KING
EVIL
PAIN-CHAIN
LOVE N’ PAIN
MAIDENS
OUGHT TO BE BAD
TOYS IN THE ATTIC
GOODBYE
EKSTRANUMMER
OUGHT TO BE BAD (igen)

DEFECTO
Ventetidsmusikken fyldte lokalet igen, hvilket betyd toiletbreak og genopfyldning i baren. Der gik ikke længe, før bandet kom ud og begyndte opsætningen af instrumenterne, og der var efterhånden godt fyldt op foran scenen, og allerede snak i krogene om en overraskelse Defecto havde lovet på deres Facebook side, der skulle præsenteres denne aften. Det var selvfølgelig også en oplagt aften at gøre det på, siden det her var det sidste show på deres ”Defectour” rundt i Danmark.
Inden man kunne nå at se sig om, så dæmpede lyset og bandet gik på. Hornene kom op og åbningsnummeret og deres nyeste single ”Nemisis” spillede. Selvom den kun havde været ude i én dag, så virkede det som om, at langt de fleste kunne teksten, og stemningen var helt i top både hos det trofaste publikum og bandet. De bød på lidt af hvert, både fra Excluded og deres upcoming album Nemisis, der kommer ud den 1. december. Man kan nok ikke komme tættere på en perfekt sætliste end Defecto gjorde, og vi er ikke engang nået til overraskelsen endnu. Hvis vi spoler frem til mit personlige yndlingsnummer fra dem, ”Into Oblivion” begynder koncerten for alvor at tage fart, og der var skruet op i højeste gear både nede foran scenen og oppe hos bandet blev der også tæsket løs. Det var også godt og vel heromkring, halvvejs inde i sætlisten, at der begyndte at lugte af denne overraskelse der var blevet lovet. Det var guitaristen Frederik Møllers fødselsdag så passende spillede Nicklas Sonne en fødselsdagsmelodi på guitaren, publikum sang til ham, og selv en fødselsdagskage var der også styr på. Var det her mon ”bare” overraskelsen? Nej, selvfølgelig var det ikke det, og sætlisten fortsatte med Excluded numrene ”Desperate Addict”, ”You Had It Coming” og ”Drifting Into Blackness”. De spillede desuden også et covernummer, hvilket for mig er nyt til en Defecto koncert. Det var Anti Nowhere Leagues ”So What?”, der om noget var en oplevelse. ”Jeg ved ikke hvad fanden jeg laver” lo Sonne ind i mikrofonen i slutningen af nummeret, og det var indrømmeligt måske ikke rent musikalsk det mest imponerende, men det var om noget meget underholdende. Det melodiske og helt fantastiske nummer ”The Sands of Time” skulle lukke festen, men der var ikke et hint af udmattelse fra dem, og overraskelsen havde vi stadig i vente, så det kunne vel ikke være det sidste nummer, kunne det vel?
Det var det på ingen måde, og efter de gik af scenen, og man lige nåede at tro, at coveret af ”So What?” måske kunne have været overraskelsen, kom bandet ind igen, og nu var det tid til den overraskelse, der havde fyldt mere og mere blandt publikum. Det var endnu et covernummer, denne gang den klassiske ”Enter Sandman” fra Metallica, dog med et twist. Guitarist Frederik Møller og bassist Thomas Bartholin havde byttet instrumenter, og det samme havde Nicklas Sonne og trommeslageren Lars Jensen, der nu stod bag mikrofonen, dog ikke med guitar så det ansvar havde Bartholin alene, hvilket han klarede vildt godt både med riffs og solo. Der var styr på det, og selvom alle medlemmer var slået ud af deres comfort-zone, så var det ikke nogen skidt overraskelse, og i hvert fald ikke en jeg havde set komme.
Der er absolut ingen tvivl om, at det er gået vanvittigt stærkt for Defecto, og det kan kun gå fremad for dem hvis de fortsætter sådan. Det her var den bedste Defeto koncert ud af de tre jeg har været til, og helt sikkert ikke den sidste.

SÆTLISTE:
NEMISIS
EXCLUDED
SAVAGE
WHEN DAYLIGHT DIES
GRAVITY
RAGE
ENDLESSLY FALLING
INTO OBLIVION
DESPERATE ADDICT
YOU HAD IT COMING
DRIFTING INTO BLACKNESS
SO WHAT? (Anti Nowhere League cover)
SANDS OF TIME
EKSTRANUMRE
ENTER SANDMAN (Metallica cover)
SOVEREIGN
23722069_139325126831852_1173161426_n

23756165_139325756831789_1893704637_n

23756187_139325826831782_1896441503_n

23758471_139324150165283_1202567826_n

23758527_139324480165250_1178335585_n

23782036_139326363498395_862038889_n