NEWS

Bluesrockens nye håb

Comments

KING KING
PORTALEN, GREVE
09.11.2017
Af Lars Schmidt
Karakter: 9/10

Skotske King King med guitarvirtuosen Alan Nimmo spiller bluesrock, som Whitesnake og Deep Purple gjorde det og har stærke, langtidsholdbare sange. Det viste bandet torsdag i Portalen i Greve

Vi var nogle, der oplevede det sidste år i det lille spillested Kilden i Brøndby. Og torsdag var vi nogle, som fik chancen igen. Denne gang på den intime førstesal i Portalen i Greve.
Og hvad var det, vi oplevede? Ja, nærmest en åbenbaring.
Mødet med den skotske kvartet King King med den kiltklædte sanger og guitarist Alan Nimmo i spidsen er mødet med en skøn fortid, som vi var mange, der troede, var passé for længst. Den fortid, hvor bluesen og rocken smelter sammen til noget både fint og hårdtslående meget i retning af tidlig Whitesnake og den bluesede del af Deep Purple.
For godt nok er Alan Nimmo manden, omdrejningspunktet, i King King, men han har et band med sig, som i dén grad udfylder rollerne. Og en bærende rolle har Hammond-orglet helt bestemt. Her betjent af den nye og yderst stærke mand på posten, Bob Fridzema. På trommer har vi den hårdtslående og yderst steady Wayne Proctor. Og på bas den iskolde og mega steady Lindsay Coulson.
Glasgow-kvartetten har – med det nyligt udkomne ’Exile & Grace’ fire album på bagen siden debuten med ’Take My Hand’ fra 2011. Og ikke mindst: Et bagkatalog smækfyldt med sange, der klinger, swinger og er yderst langtidsholdbare.
Alan Nimmo skriver gode melodier, stærke omkvæd, der hænger ved, riffs der rykker og tekster, som rammer én lige i hjertekulen. Hans leadspil er af en anden verden leveret med overskud, glæde og indlevelse. Og så synger han simpelthen som en drøm, denne kæmpestore, kiltklædte skotske vikingetype med lægge så store som vesterhavske bundgarnspæle.
I Portalen i Greve var King King oppe imod en bordopstilling, der kunne bremse al fest. Uden at gøre det. For publikum var på lige fra start. Lige som det veloplagte band, der leverede højdepunkt på højdepunkt.
Det fineste kom sidst i koncerten med den voldsomt whitesnakeske ’Stranger To Love’. I en mere end fem minutter lang sekvens midt i sangen, tog Nimmo styringen helt og lod bandet skrue helt ned og kun antyde et groove. Og så var det ellers ham og hans gutiar, hans Gibson Les Paul. Hårene rejste sig, da Nimmo spillede mere og mere lavt for endelig blot at spille på den elektiske guitar uden strøm på. Man kunne høre en knappenål falde, for publikum tav respektfuldt, mens den skotske kæmpe gav en tårevædet opvisning i musikalske dynamikker. Wauv!
King King er for tiden på en ni gig lang tour i Danmark. Den udsolgte gig i Portalen var eneste på Sjælland. De øvrige koncerter finder sted på Fyn og i Jylland: 10/11 Paletten i Viborg, 11/11 Posten i Odense, 13/11, Godset i Kolding, 15/11 Skraaen i Aalborg, 16/11 Tobakken i Esbjerg og 17/11 Sønderborghus i Sønderborg. Kan du SÅ se at komme afsted!

Sætliste
(She don’t) Gimme No Lovin’
Long Time Running
You Stopped The Rain
Lose Control
Wait On Time
More Than I Can Take
Rush Hour
A Long History Of Love
Waking Up
Jealousy
All Your Life
Stranger To Love
Let Love In (Ekstra)