NEWS

Mr. Big – Helsingør 2017

Comments

MR.BIG + THE ANSWER + FASTER PUSSYCAT
Kulturværftet – Helsingør
4 nov. 2017
Tekst og foto: john-son

Endelig igen i DK mageløse MR.BIG og så vilde gæster.
Martin-Sheehan-Gilbert-Torpey og nu også nye tour trommeslager Matt Starr (fed og med drive) var sprudlende og virtuose så det forslog. Hold kæft de blæste taget af og over på slottet tæt ved.
Defying Gravity skulle promoveres. Torpey har fået konstateret den frygtetde parkinson , derfor var Starr den egentlige tromme beater men Torpey er med on-and-off på percusion og tamborine. Varm gestus og stor jubel da han blev budt ind lige da vi fotografer forlod fotograven efter 3 sange som vanligt. Øv…men fik lov til hurtigt skud fra balkonen. Proff af arrangør- tak.
Hold kæft Eric Martin synger godt stadig. Lige fra åbner “Daddy,Brother,Lover,Little Boy” til “Defying Gravity” kørte de med klatten. Dog var Billy Sheehan bas solo for lang og ens og bare se hvor-dygtig-jeg-er og intet medrivende “let fordærvlig” men mere teknik. Hvorimod Gilbert guitarsolo var monster og medrivende med lidt AC/DC mm. sammenkogt med egen lir. Virtuose er de bare og totalt sympatiske og fuld af spilleglæde og beviste (igen) der er andet end hittet “To Be With You”. Tænker her på bl.a den nærmest vilde “Colorado Bulldog” som vi fik lige i fjæset. 2 timers brag og ja boremaskine borede stadig i Daddy…. man blev “Addicted to That Rush”.
Special guests var først Faster Pussycat, første gang i DK ifølge min viden og wow bedre end forventet og ikke afdanket sleaze med glam tendenser med fuldfed sleazy rock ´n´roll. Kun Taime Downe er tilbage og han stod lettere arrogant tit med armene foldede og kiggede overlegent ud over de for få fremmødte ca. 500 (halv fyldt sal) -en fed sal alt incl. Men bag stodder attituden var det smil og de leverede perfekt opvarmning med bl.a “Cathouse” og “Bathroom Wall” og fra (eneste) fede Wake Me When Its Over; kom “Slip Of The Tongue”. God lyd og lys og med kæmpe bagtæppe – respekt til hovednavnet for god stil her.
Næste var The Answer fra England , men hov ny sanger eller + tvivlen var tilstede lige først men jo Cormac var hjemme hos sygt nyfødt barn og så hev man lige Danske Dan Hougesen (Skyline) som gjorde det bravende godt. Tænk at steppe ind med meget kort varsel og leverer den volumiøse rock sang her. Respekt. I stedet for aflysning bare rocke shittet igennem med “On and On” og “Comfort Zone” fra voldfede Everyday Demons. Mahon på den fede seksstrengede rykkede godt igennem. Og så geniale Rose Tattoo klassikker “Rock ´n´Roll Outlaw” blev trykket af. Dan er en super sanger af rang. Anden stemme men hva, også laaaangt hår, længere end Cormac 😉
Skøn aften i fremragende Kulturværft Helsingør.

To be with YOU – MR. BIG…a pleasure !