NEWS

FOR FANDEN I HELVEDE JESPER BINZER – FLØJ FRA REDEN OG SVÆVEDE SMUKT.

Comments

JESPER BINZER
LOPPEN, KØBENHAVN
02.11.2017
Tekst og foto: Thomas Thomsen

Dying Is Easy (Rock ‘n’ Roll Is Hard). Gu’ er det røv. Ikke når man hedder Jesper Binzer, og lige har afsluttet en eminent releasekoncert på Loppen. Så er Rock ‘n’ Roll Easy (Dying Is Hard).

Denne anmeldelse kunne have båret forskellige overskrifter. Sublim optræden af Jesper Binzer. Jesper Binzer gjorde Rock N Roll Easy. Jesper Binzers triumftog. Men nu landede den så på noget helt fjerde.

For fanden i Helvede – en eller anden by i danske kongerige – plejer manden at skrige, så blodårerne kommer til syne fra selv bagerste række. Springende ind på scenen som en Evil Twin.

Men sådan pippede manden ikke torsdag aften. Eller for den sags skyld sprang ind på scenen, som en hyperaktiv mandsperson, med et krydsermissil i røven.

Intet var som det plejede, da Jesper Binzer indtog scenen. Man kunne roligt spørge sig selv, hvor var de tre andre? Svaret var, borte for en stund. For det handlede kun om solisten Jesper Binzer, som må betegnes som et ikon på den danske rockscene. Ja, vel nærmest en levende legende.

Men kan han noget på egen hånd? Er han, og vil han altid være synonym med D-A-D? Vil hans solokarriere blive kortere end brændeevnen for et stearinlys i stormvejr?

Løsrevet fra de trygge rammer. Ingen brormand ved sin side. Ingen flamboyant bassør ved sin side. Ingen multifunktionel trommeslager bag sig. Ene og alene. Og så alligevel. Omgivet af fire livvagter i form af Søren Andersen og Christian Hede på guitar, Anders Borre på bas og Jakob Rønlov på trommer.

Jesper Binzer er gået solo. D-A-D holder pauser for en stund, men pause er der ikke tid til for Jesper Binzer.

“It’s crazy how this heart talks
I never listened before
I’ve been so afraid of the future
in ways I couldn’t ignore
but now it’s crazy how calm I’m walking
to a place I’ve dreaded so much
listen, my hearts been talking
there ain’t no panic
I know how to land it”

Sådan lyder det første vers til nummeret “The Future Is Now”.

Jesper Binzer lod hjertet tale på Loppen. Med en ydmyg attitude indtog han scenen i lyset skær og landede koncerten med en sikkerhed som – var han springgymnast – ville have givet et klart 10-tal for en perfekt landing.

Befriende var det, at han ikke kastede et sikkerhedsnet ud blandt publikum i form af klassiske D-A-D hits, men alene spillede Dying Is Easy i sin helhed.

Hvis du forventer et hårdtslående album bliver du skuffet. Godt nok slår “The Future Is Now” og ikke mindst “Dying Is Easy (Rock ‘n’ Roll Is Hard) gnister. Men resten af albummet er – uden at fornærme manden – en blanding af poppede numre med en smule rocket kant. Og så er der de stille numre – “Rock On Rock On Rock”, “Real Love” og “I See It In You”. Sidstnævnte sang var – og er – et sandt mesterværk.

Jesper Binzer kom, sang og sejrede i flot stil, og lukkede kæften på dem, der tvivlede på ham som solist.

Gør dig selv den tjeneste. Undlad, at sammenligne Jesper Binzers soloprojekt med D-A-D. Han fortjener, at blive lyttet til og respekteret som den han er her i den forbindelse. Nemlig, Jesper Binzer.